Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Bár a kérdés rejtve maradt a lekeverés eredményeként, de nyilvánvalóan sejtem, mirõl van szó, hiszen a képviselõ úr a címben is megfogalmazta, aztán körülírta, milyen problémáról beszélt.

Engedje meg a tisztelt Ház, hogy nagyon röviden válaszoljak erre a kérdésre. Ezt azért szeretném megtenni, mert immár körülbelül negyedszer teszik fel nekem ezt a kérdést az elmúlt hetekben. Én természetesen szívesen válaszolok rá akár tizedik alkalommal is, de úgy gondolom, a parlament tekintélye ér annyit, hogy ugyanazzal a témával ne foglalkozzunk permanensen. Nyilván a képviselõ úr is ismeri az idevonatkozó válaszaimat, az elõtörténetet. Én most nem fogok azzal foglalkozni, hogy egyébként 1994-ben hogyan folyt a minisztériumban mindazon munkálatok elõkészítése, amelyek az érettségi vizsgákkal kapcsolatosak voltak. S nem foglalkozom azzal sem, amit elmondtam már más válaszaimban, hogy nyilvánvaló volt, a kormánypártok koalíciós programjában is benne volt, hogy a területi oktatási központokat fel kívánjuk számolni, és másfajta megoldással kívánunk élni az elkövetkezendõ idõben. Elmondtam a parlamentben egy elõzõ válaszomban, hogy pont ezért fogjuk ezeket a feladatokat visszatelepíteni a jegyzõkhöz.

Egyébként az a levél, amelyre hivatkozik képviselõ úr, ezt elõlegezi meg. Felhívja a jegyzõk figyelmét - pontosan azért, hogy ezeket a vizsgákat idõben kezdjék el szervezni -, hogy ez várható. A képviselõ urat tájékoztathatom arról, hogy a szükséges mûvelõdési és közoktatási minisztériumi rendeletet február 13-án meghoztuk, a minisztérium döntött errõl, napokon belül meg fog jelenni a közlönyben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage