Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Nem tartom a kérdést provokatívnak és azt is megértem, hogy nyugtalankodik. Arról is meg vagyok gyõzõdve, hogy nem elégedne meg egy felszínes, minden részletkörülményt fel nem táró adatokra épülõ válasszal. Ezért kértem két héttel ezelõtt hasonló tartalmú interpellációja kapcsán a Házat, hogy 30 napon belül válaszolhassak.

Az ügy bonyolult jogilag is, gazdaságilag is, kényes politikailag, miként azt az ön kérdése tartalmazta, ezért változatlanul az a szilárd meggyõzõdésem, hogy csak valamennyi tényezõ alapos vizsgálata után szabad itt, a Ház elõtt választ adni, sok rossz tapasztalatból okulva.

Szeretném megnyugtatni, hogy a pénzügyminiszter jóváhagyásáig egyetlen ilyen szerzõdés sem lép életbe, ez sem. Addig pedig jóváhagyás nincs, amíg valamennyi tényezõt felül nem vizsgáltunk. Errõl pedig két héten belül, hiszen március 14-én fog a parlament kérésemre adott 30 napos határideje lejárni, önt is és a parlamentet is részletesen tájékoztatni fogom. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage