Csomós László Tartalom Elõzõ Következõ

CSOMÓS LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Mátravidéki Fémmûvek siroki gyárának privatizációja megtörtént, melynek eredményeként mintegy ezer ember került az utcára, vált munkanélkülivé. Ez egy rossz privatizációs törvény még rosszabbul végrehajtott eredménye. Pár évvel ezelõtt a gyár vezetõi az ott dolgozókat - munkájuk elismeréseként - vagyonjegyekhez juttatták. Mivel azonban a gyárnak a gyár területén lévõ úton és üzletházon kívül más vagyona nem maradt, ezek az emberek abszolút nem számíthatnak arra, hogy a vagyonjegyük értékébõl egy fillért is megkapjanak.

(15.10)

Az elkeseredettségüket ezeknek az embereknek csak növeli az a tény, hogy vannak olyan dolgozók, akik a vagyonjegyük értékének egy részét már megkapták. A felszámolóbiztos tájékoztatása alapján azonban a többiek nem kaphatnak semmit, mivel nincs mibõl fizetni.

Kérdezem az államtitkár urat, hogy mire számíthatnak ezek az elkeseredett emberek, akiknek már munkahelyük nincs, munkanélküli-ellátásban már nem részesülnek; illetve mit ér a vagyonjegy, ha nem ér semmit? Várom az államtitkár úr válaszát. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage