Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy héttel korábban azonnali kérdést intéztem dr. Kovács Pál népjóléti miniszter úrhoz, a gyógyszerárak támogatási rendszerének megújítása kapcsán "Miért kell többet fizetni a gyermekes családoknak?" címmel. A mai napon sajnos újra fel kell tennem ezt a kérdést, mert nem kaptam rá egyértelmû választ.

Az új támogatási rendszer különösen sújtja a kisgyermekes családokat. A kisgyermekek nagy része szerencsére nem krónikus betegségekben szenved, ám sûrûn és igen könnyen kapják meg a heveny fertõzéseket. Az ilyen esetekben felírható gyógyszerek támogatása csökkent, így újra a szülõk pénztárcája fogja azt megérezni.

Az Országgyûlés plénuma elõtt nem azt kell megvitatnunk, hogy milyen esetekben milyen gyógyszereket lehet felírni, hanem azt, hogy tisztában van-e a tárca és a kormány azzal, hogy a gyógyszertámogatási rendszer úgy változott, hogy többek között a kisgyermekes családok járnak rosszul. Nagyon szomorú, hogy ez már a sokadik eset, hogy a társadalom ezen része kerül hátrányos helyzetbe - gondoljunk csak az adótörvényekre és a családi pótlék befagyasztására, hogy tovább ne is soroljam.

A Fidesz elutasítja azt a politikát, amely hátrányosan érinti a gyermekeket, és elutasítjuk azt a politikát, amely immár két generációt sodor veszélybe.

Kérdésem változatlan: szándékozik-e ön az alaplistán a kisgyermekes családok érdekében változtatni? Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage