Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): (A leesett mikrofont megpróbálja feltûzni. Rövid szünet.) Mélyen tisztelt Országgyûlés! Köszönöm a szót, elnök asszony. Mélyen tisztelt Miniszter Úr! 1994. szeptember 27-én, az Országgyûlés õszi ülésszakának 10. ülésnapján a miniszterelnök úrhoz intézett, de megbízásából ön által megválaszolt interpellációmra - amely a XIII. kerület Kassák Lajos utca 78. szám alatti lakók sérelmeirõl, panaszairól szólt - kívánok most visszatérni.

A belügyminiszter úr válasza megnyugtató és elfogadható lett volna, melyet a tisztelt Ház is 175 igen szavazattal, 35 ellenében, 14 tartózkodás mellett elfogadott, én azonban nem, mivel közöltem, hogy arra a panaszok orvoslása után visszatérek, hogy kimondhassam a mindkettõnk számára boldogító igent. Sajnos, azt most sem tehetem meg. Ugyanis a belügyminiszter úr utasításait, ígéretét és a tisztelt Ház határozatát a Fõvárosi Önkormányzat munkatársai, beosztottjai nem fogadták el, így a mai napig nem hajtották végre. A Fõváros a belügyminiszter urat félretájékoztatta, mert a jelenlegi bérmértékeket nem kívánja felülvizsgálni, nem kívánja a béreket változtatni, csökkenteni, végleges lakásjuttatásról pedig továbbra sincs szó.

Budapest Fõváros Polgármesteri Hivatala lakásügyi osztályának vezetõje - a nevét nem kívánom felolvasni - a 30-1708/1994. számú levelében 1995. január 3- án igazolni próbálja a FIMÜV eddigi monopolhelyzetét, amely egyoldalúan és önkényesen évrõl évre emeli a lakbéreket, sõt az elhangzott interpelláció és a belügyminiszteri válasz után is emelték azokat, egészen 1994. december 31-éig. Tájékoztatásul közlik még, hogy várhatóan a Fõvárosi Önkormányzat 1995-ben nem emeli a bérleti díjakat, amely már elérte a 17 800 forintot havonta... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage