Tímár György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Elnök Asszony! Igen Tisztelt Képviselõtársaim! Én egy nagyon súlyos alkotmányjogi szempontra szeretném az önök figyelmét felhívni itt a képviselõtársunk indítványával kapcsolatban. Mindannyian tudjuk, hogy ezek a bérlakások úgynevezett kárpótlási jegyért is megvásárolhatók, olyan feltételek között, ahogy azt a jogszabályok leírják.

(17.00)

Tudjuk azt is, hogy bizonyos kárpótlásra jogosultak még nem kapták meg - ilyen vagy olyan okok miatt - az õket a hatályos törvények szerint megilletõ kárpótlási jegyeket. Tehát ebbõl következik, hogy abban az esetben, hogyha kirekesztjük õket a részükre - hogy úgy mondjam - alanyi jogon, állampolgári jogon járó kedvezménybõl - ha véget ér, lejárna ez a jogszabály -, akkor nem vitásan ezzel megsértjük azt a törvény elõtti egyenlõjogúságot, amelyet részint a magyar alkotmány, részint az Alkotmánybíróság számtalanszor, számtalan helyen úgy deklarált, hogy ez nem rúgható fel.

Tehát pusztán csak ebbõl a szempontból is a magam részérõl ajánlom, hogy értsünk egyet ennek a törvényi határidõnek a megváltoztatásával, és majd a késõbbiek során fogjuk kifejteni azt, hogy milyen módon tér el részben a Független Kisgazdapárt frakciójának az álláspontja az elõterjesztõétõl; de messzemenõkig egyetértünk azzal, hogy súlyos állampolgári, alapvetõ jogegyenlõtlenséget rejt magában az, hogyha ebben a határidõben befejezõdne - véglegesen befejezõdne - ennek a lakásvásárlásnak a lehetõsége.

Felhívom a figyelmet, hogy kárpótlási jegyért eltérõ értékviszonyok mellett, eltérõ árakért vásárolhatja meg eddig a határidõig a bennlakó, mint a határidõ leteltét követõen. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage