Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérdezem dr. Salamon László képviselõ urat, hogy kíván- e a felszólalásokra két perc idõtartamban válaszolni. (Dr. Salamon László jelzi, hogy nem.) Nem kíván. (Szórványos taps.)

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy dr. Salamon László képviselõ úr önálló indítványa a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. számú törvény módosítására az Országgyûlés tárgysorozatába kerüljön. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 268 szavazattal, 4 ellenszavazattal, 14 tartózkodás mellett az elõterjesztést tárgysorozatába vette.

Felkérem az önkormányzati bizottságot, hogy a törvényjavaslatban foglalt határidõkre figyelemmel még az e heti ülésen készítse elõ az általános vitát.

Tisztelt Országgyûlés! Visszatérünk ahhoz a szavazáshoz, ahol határozatképtelen volt a Ház. Tehát indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az életüktõl és szabadságuktól politikai okból megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 285 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Amikor e kérdésben megkezdtem a szavaztatást, jelezték, hogy szót kér Salamon László, a Magyar Demokrata Fórum képviselõje. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage