Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a lakások és helyiségek bérletére, valamint elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. számú törvény módosítására az Országgyûlés tárgysorozatában sürgõsséggel kerüljön sor. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Tisztelt Országgyûlés! Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 256 szavazattal, 8 ellenében, 27 tartózkodás mellett sürgõsséggel vette tárgysorozatába dr. Salamon László képviselõ úr indítványát.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/400. számon, az egységes javaslatot pedig T/400/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra. Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki nem nyújtott be a Házszabály 107. §-ának (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, így mai zárószavazásunk egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 1993. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint, tehát a 2. és 6. §-ok B- változat szerinti szövegével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 238 igen szavazattal, 29 ellenszavazattal, 20 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot az érintett paragrafusok B-változat szerinti szövegével együtt elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 50. §-ának (6) bekezdése értelmében a törvényjavaslat egészérõl történt szavazás után minden képviselõcsoport legfeljebb háromperces nyilatkozatban megindokolhatja a képviselõcsoport szavazatát.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e a képvicselõcsoport szavazatát megindokolni. A Kereszténydemokrata Néppárt részérõl megadom a szót Semjén Zsolt képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage