Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, az hosszabb indoklást nem igényel, hogy miért támogatunk egy olyan törvényjavaslatot, amely a hazai nemzeti és etnikai kisebbségek számára pénzügyi források szétosztására ad lehetõséget. Ez olyan kötelességünk, amelyet már hamarabb meg kellett volna tennünk, de az õszi törvényhozási ciklusban sajnos erre nem került sor.

Ezért mi, ellenzéki pártok egyhangúlag támogattuk Tabajdi államtitkár úrnak azt a kezdeményezését, hogy egy hatpárti egyeztetés után kerüljön a törvényjavaslat az Országgyûlés elé, mert ezzel elejét tudtuk venni annak, hogy egy hosszadalmasabb vita elhúzza e törvényjavaslat megszavazását. Ezért nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy ezt a törvényjavaslatot a Magyar Országgyûlés egyhangúlag szavazta meg.

S a múlt heti külpolitikai vitanap fényében nagyon reméljük, hogy a Magyar Országgyûlésnek ez az aktusa kifelé is nagyon pozitív jelzés lesz a határon túli magyarok számára. Egy olyan példára való hivatkozást fog jelenteni, amelyet talán a szomszédos országok törvényhozásai is figyelembe fognak venni. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage