Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Úgy gondolom, hogy a pénzügyminiszter úrnak az ingatlanadóval kapcsolatos kijelentése joggal keltett ilyen megdöbbenést az ellenzéki pártok között, hiszen a miniszter úr nem ezt ígérte a miniszteri meghallgatásakor, hanem egy olyan gazdasági élénkítést, amelyet mi most már évek óta hiába várunk.

Úgy gondolom, hogy az egész kérdést megközelíthetném úgy, hogy íme elmegyünk két hétre és máris baj van... (Derültség.)..., mert a miniszter úr milyen helytelen útra téved. De félretéve a tréfát, én úgy gondolom, hogy nem az adókban kellene gondolkodnia most már a pénzügyi kormányzatnak, hanem a gazdaság élénkítésén. Erre hadd mondjak egy adalékot. Most jöttünk vissza - Gál elnök úr igazolhatja szavaimat - Thailandról (sic!). Thailandon a kereskedelmi miniszter vetette fel, hogy miért nem foglalkozik Magyarország a thailandi infrastruktrális beruházással, holott - nem fognak hinni a számoknak - az elkövetkezendõ idõben többszáz milliárd dolláros beruházást fognak eszközölni a vasútvonal és egyéb infrastruktúra kialakításánál és a magyarok, akik közismerten kitûnõ vasúttervezõk, ezekben a beruházási elképzelésekben egyáltalán semmilyen javaslattal még nem álltak elõ.

Én azért kívánom a kisgazdapárt álláspontját ebben az ügyben érvényre juttatni, hogy tessék most már végre a pénzügyi kormányzatnak a vállalkozások megszerzésében gondolkodni, és ne ugyanarra a szintre visszacsúzni, mint ami a török szandzsáságok idején volt, hogy állandóan újabb és újabb adónemeket találtak ki. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage