Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Dr. Torgyán József frakcióvezetõ úr levelet intézett a Ház elnökéhez, melyben vitatja a mandátumvizsgáló bizottság döntését. A frakcióvezetõ úr levelét megfontolásra a bizottságnak átadom. Bejelentem, hogy a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja mai ülésén kizárta Kapronczi Mihályt. A Házszabály 15. § (2) bekezdése értelmében a kizárt képviselõt a mai naptól függetlennek kell tekinteni. (Derültség. - Taps.)

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt tovább folytatnánk munkánkat, engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a díszpáholyban helyet foglaló Krjazsevszkih Nyina Makszimovna asszonyt, az Orosz Föderáció elnöke mellett mûködõ Mari Köztársaság parlamentjének alelnökét és kíséretének tagjait. (A képviselõk tapssal köszöntik a küldöttséget, melynek vezetõje felállva köszöni meg az üdvözlést.)

(15.40)

Köszönöm szépen. Kívánok magyarországi megbeszéléseikhez sok sikert.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az alkotmány- és igazságügyi bizottság a korábbi plenáris üléseken megfogalmazott ügyrendi indítványokat megtárgyalta. A bizottság állásfoglalásait a frakcióvezetõk kézhez kapták, szövegük a számítógépes hálózaton a képviselõk számára is hozzáférhetõ.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az emberi jogi bizottság önálló indítványt nyújtott be a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló, 8/1995. évi II. hó 22-i országgyûlési határozat módosítására, H/648. számon. Megkérdezem Gellért Kis Gábort, az emberi jogi bizottság elnökét, hogy kívánja-e a bizottság önálló indítványát két perc idõtartamban indokolni? (Gellért Kis Gábor nincs jelen.) A bizottság tagjai közül kívánja-e valaki indokolni? Nem kívánják megindokolni.

Tisztelt Országgyûlés! Dr. Torgyán Józsefné Cseh Mária képviselõtársunk, Független Kisgazdapárt, önálló indítványt nyújtott be az egyes fontos tisztséget betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló, 1994. évi XXIII. törvény módosítására, T/619. számon. Megkérdezem az elõterjesztõt, hogy kívánja-e az önálló indítványt két perc idõben szóban megindokolni?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage