Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Képviselõtársaim! Ha a visszalépés örömével nem is tudom megajándékozni képviselõtársaimat, a rövidséggel igen. Az elõbb is elmondhattam volna, hogy a szabadalmi ügyvivõkrõl szóló törvény megalkotását praktikus szempontok indokolták, így egyrészt a korábbi szabályozás szétszórtsága, az alacsony szintû jogi szabályozás korszerûsítésének a szándéka és a törvényi szintû rendezés követelménye, másrészt a képviseleti tevékenységet ellátó ügyvédi hivatás szabályozásával való összhang biztosításának az igénye. Tehát nyilvánvalóan elengedhetetlenül szükséges volt a jogszabály. Ennek a jogszabálynak - éppen úgy, mint a találmányok szabadalmi oltalmáról szóló jogszabálynak -, az elõkészítése az érdekeltek teljes bevonásával és helyeslésével történt.

Csak egyetlenegy módosító indítványra adott a szakma egy kis biztatást, a "raktáron tartja" címû kifejezésnek a törlésére.

Ennek a módosításnak a kivételével a Kereszténydemokrata Néppárt teljes mértékben elfogadja a benyújtott törvényjavaslatot és azt elfogadásra ajánlja.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage