Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõ Asszony! Én azt gondolom, a hozzászólása elsõ részében mondottakra feltétlenül reagálnom kell; mert nem szeretnénk vitatkozni, és egyetértünk a felvetés néhány gondolatával.

Szeretnék két dolgot nagyon nyomatékosan aláhúzni és elmondani. Az egyik: valóban folyik egy módosító csomagterv összeállítása - ebbõl szinte sehol sem csináltunk titkot. Abból sem, hogy ez a módosító csomagterv koalíciós egyeztetésen van. És abból sem csináltunk titkot, hogy az egyeztetések befejezése után egységes - úgymond - kormányzati szempontokat is figyelembe vevõ álláspontként fogjuk beterjeszteni.

Még azt is elmondhatom: ha minden igaz, akkor holnap este ennek a munkának a végére érünk. És szeretném önt is tájékoztatni - a parlament többi tisztelt képviselõjét is -, hogy kezdeményeztem az ellenzéki pártok frakcióvezetõinél és szakértõinél, hogy csütörtökön errõl az anyagról, minden tét nélkül, nagyon szívesen egy konzultációt szeretnék lefolytatni. Tudom, hogy a törvénykezés szerkezetébe és technikájába ez nagyon nehezen illeszthetõ be, de mégis a fair play azt kívánja tõlem, hogy korábbi nyilatkozataimmal szinkronban ezt legalább megtegyem. Ez a dolog egyik része.

A dolog másik része, amit szeretnék mondani, hogy számtalan - és ebben önnek elvben tényleg igaza van - olyan hozzászólás hangzott el, amely nem hangzott volna el akkor, hogyha ezt a módosító csomagtervet önök ismernék. Higgyék el, hogy a törvényt a jobbítás szándékával igyekszünk kezelni. Azt a technikát nagyon szívesen elfogadtam volna - amit képviselõ asszony is ajánlott -, hogy visszavonjuk a törvényt, de sürgõsséggel visszahozzuk. Azonban a parlamentnek ezen az oldalán ülve - és ülve azon az oldalán is - , az ebbéli veszélyeket azért valamennyire mi is ismerve döntöttünk úgy, hogy inkább módosítóindítvány-csomag formájában kezeljük a kérdést, mintsem hogy visszavonnánk a törvényt. Köszönöm szépen. (Taps a koalíciós képviselõk körében.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage