Bokros Lajos Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BOKROS LAJOS pénzügyminiszter: A bankrendszerrõl azt hiszem, most csak nagyon röviden szólnék, mert igazából ez is azok közé a szakmai kérdések közé tartozik, amelyeket talán nem itt a parlamentben kellene megvitatni. De biztosíthatom a tisztelt képviselõ urat arról, hogy bank és bank között nincsen különbség a tekintetben, hogy belföldi vagy külföldi vállalkozótól kérik el azt a bizonyos több száz százalékos fedezetet.

Erre azért van szükség ebben az országban, mert a fedezeteknek az értékesíthetõsége nagyon korlátozott, következésképpen csõd és felszámolás

esetén a bank csak akkor tud - egyébként nem a saját, hanem a betétesek - pénzéhez jutni, ha kellõ likvid piacon tudja ezeket a fedezeteket értékesíteni. Úgyhogy ilyen körülmények között én úgy gondolom, a bankrendszernek inkább a jelenleginél is szigorúbban kellene föllépni a fedezetek érvényesítése tekintetében, pontosan azért, hogy a betétesek ne szenvedjenek kárt és ne kelljen újabb százmilliárdokat a bankrendszer konszolidációjára fordítani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage