Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Nehéz történelmet vállalt a vándorló magyar nép, amikor a Kárpát-medencében ütötte föl sátrát, mert rengetegszer kellett futnunk, menekülnünk különbözõ csapatok elõl, török, tatár, orosz - akár többször is -, de sok esetben hazai uralkodóink elõl kerestünk és találtunk menedéket közeli és távoli országokban. De menekültek hozzánk is nagyon sokan a környezõ és nem csak a környezõ országokból, találtak menedéket nálunk, és milyen büszkék voltunk, hogy segítettünk! És milyen hõsiesen állta Horn miniszterelnök úr a német dicséreteket annak idején a német menekültek befogadásáért és támogatásáért!

Ennek tükrében viszont rendkívül meglepõ volt, hogy Világosi államtitkár úr az elmúlt hetekben kijelentette, hogy a Magyarországra menekült csecseneket Magyarországról kiutasítják, õket odahaza nem fenyegeti veszély, átadják õket az orosz hatóságoknak Moszkvában, és ezzel magyar részrõl a dolog le van rendezve. Sajnos a világ televíziótársaságai és a csecsenek egészen másra emlékeznek. Õszerintük veszély fenyegeti õket, Csecsenföldön háború, sok esetben népirtás folyik, és ez elõl menekültek ezek a szerencsétlen emberek Magyarországra.

Kérdezem miniszter urat, mi indokolja a gyors döntést, ezeknek az embereknek az azonnali kiutasítását és az orosz hatóságoknak való átadásukat.

De egy mondatot még szeretnék hozzáfûzni. Felhívom miniszter úr figyelmét arra, hogy olyan választ, amely arról szólna, hogy ezek az emberek bûnözõk, nem tudok elfogadni. Semmiképpen nem tudnám elfogadni, ha azt válaszolná, hogy négy rablóról van szó, mert ebben az esetben semmilyen jelentõsége nincs annak, hogy ezek az emberek csecsenek. Akkor négy rablóról van szó! És a logika is rossz, mert Világosi úr azt mondta... (Az elnök egy pillanatra kikapcsolja a mikrofont.).., nem fenyegeti õket veszély odahaza, ebben az esetben viszont... (Az elnök ismét kikapcsolja a mikrofont.)... veszély fenyegetné õket. Köszönöm. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage