Szõllõsi Istvánné Tartalom Elõzõ Következõ

SZÖLLÕSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Ez a kérdés Szarvasról jött, de azt gondolom, bárhonnan jöhetett volna az országból.

Ma, amikor a kormány programjában az egyik kiemelt terület a szociálisan rászorulók lakásépítésének a támogatása, egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a legrászorultabbak aligha tudják az egyébként ha nem is alanyi jogon járó, de mégis alapvetõ emberi jognak minõsülõ lakást megszerezni.

Kiket értek a legrászorultabbak alatt? Az országban tragikusan magas a munkanélküliség, s akiknek még van munkájuk, azok is túlságosan alacsony munkajövedelemmel rendelkeznek ahhoz, semmint hogy belátható idõn belül önálló lakáshoz juthatnának. A lakáshoz adott különbözõ hitelek kezeseinek kiugróan magas jövedelemmel kell rendelkezniük. Akiknek nagyon alacsony a munkajövedelmük, nagyon alacsony a jövedelmük, azoknak általában nincsenek olyan barátaik és kezeseik, akik kiugróan magas jövedelemmel rendelkeznének. Hát még azok, akiknek semmilyen jövedelmük nincs! Márpedig ezek a legrászorultabbak.

Errõl a kérdésrõl hosszan lehetne beszélni. Nagyon megköszönném, ha miniszter úr egyértelmûen válaszolna ezekre a kérdésekre.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage