Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, miniszter úr.

Elõrebocsátottam, hogy én sem vagyok allergiás, tehát ezek szerint akkor egy csónakban evezünk, de nagyon sokan azok, s az ön válasza számos elõremutató momentumot tartalmazott.

Ezen kívül felhívnám a figyelmet arra, hogy kormányrendeletben a települések önkormányzatainak jegyzõi irányában kezdeményezéssel élhet, és ebben a dologban a kormánynak összehangoló, koordináló szerepe elengedhetetlen.

(16.00)

Hiszen akkor lehet hatékonyan, például parlagfû-ügyben is, fellépni, ha nem egy-egy település, hanem egész régiók, lehetõség szerint az egész ország összefogva, együttmûködve venné fel a harcot az allergiás megbetegedések okaival, kiemelten a parlagfûvel kapcsolatosan. Sõt, továbblépek.

Azt is nagyon fontosnak tartanám, ha nemcsak az országon belül és a települések között, hanem a környezõ országokkal is kapcsolatot teremtene ebben az ügyben a miniszter úr, hiszen elszigetelt régiók hiába oldják meg ezt a kérdést, a szél, sajnos, a környezõ országokból is áthozhatja a pollent hazánk légtere felé.

Tehát miniszter úr, köszönöm korrekt tájékoztatását, várom hatékony, gyors és átfogó lépéseit, mielõtt az allergiás megbetegedések száma lényegesen növekedne. A pollen-elõrejelzések és a megfelelõ ismeretterjesztõ kampány tekintetében várom hatékony fellépését, és azt tudom ígérni - azt hiszem,

mindannyiunk nevében, párttól és minden másfajta fragmentációtól függetlenül -, hogy ebben miniszter úr segítségére leszünk. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage