Czoma Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm, elnök úr, a figyelmeztetést.

Tehát Egervár községben Horváth Gyulánénak és 10 társának azért nem jegyzik be tulajdonlapra a földtulajdonukat, mert a termelõszövetkezet állítása szerint 3-4 évvel ezelõtt megtrágyázták a földterületet, és most kártérítést kérnek a 10 tulajdonostól a trágyázás fejében, illetve kérik a trágya árát.

Azóta egy éven keresztül cukorrépát termeltek a földterületen, egy évig pedig búzát termeltek rajta. Most már egy év óta gaz terem rajta, mert parlagon hever. Mádi László képviselõtársam az elõbb itt beszélt a környezetvédelemrõl. Hát ilyen parlagfû terem rajta. Tehát ilyen indokokkal próbálják elutasítani a földtulajdon bejegyzését. Mondanám tovább.

Ez ellen fellebbezéssel él a tsz, mert kimért földterület, amiért nem kevés kimérési díjat kellett fizetni, sõt, bírósági precedenspert akar indítani a már bejegyzett tulajdon ellen is. Ezt 1993-ban már egyszer megkísérelte az egyik termelõszövetkezet. Akkor 1993. november 8-án a Zala Megyei Földmûvelésügyi Hivatal elutasította ezt a fellebbezésüket, mert a törvény olyat nem tartalmaz, hogy milyen arányban kell kiadni a földterületet.

Úgy gondolják, most újra eljött az õ idejük, felrúghatnak mindent, nem számít, hogy a jogos tulajdonos mennyit fizetett, mennyit fáradozott azért, hogy amit jogtalanul elvettek, végre visszakaphassa.

A tsz-elnök urak ki akarják rúgni a levert cövekeket...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage