Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy értetlenségemet fejezzem ki azzal kapcsolatban, hogy miért ez a

rettenetes sietség, ami még azt is okozza (Zaj.), hogy a megalapozatlan döntésnek az ódiumát is vállalja a tisztelt Ház.

A Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja ezt semmiképpen nem tudja vállalni. Azoknak a képviselõknek, akik mégis támogatnák azt, hogy ma döntés szülessen ebben a kérdésben, annyit szeretnék mondani: minden alapot nélkülöz az a fajta beállítás, hogy itt napokon múlnak a dolgok, mert megindul a vegetáció, és ezért szükséges most feltétlenül döntést hozni, mert a vízpótlást meg kell oldani.

Tisztelt Képviselõtársaim! A vízpótlás jelenleg is megoldott, ha nem is elégséges módon, de a szivattyúk mûködnek. És ha mi meghozzuk a döntést, azt követõen még a fenékküszöb megépítése is egy jelentõs idõt fog igénybe venni, nem beszélve a kormány által megkötött végleges megállapodásról. Tehát nem arról van szó, hogy itt most az az egy hét, amit a megalapozott döntéshez igényelnénk, az az egy hét fogja a Szigetköz problémáit súlyosbítani. Ellenkezõleg. Én úgy gondolom, hogy a parlamenti megalapozott döntéshez feltétlenül szükség van még arra az egy hétre, ezért a Magyar Demokrata Fórum képviselõcsoportja nem támogatja a Házszabálytól való eltérést. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage