Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni. (Senki nem jelentkezik.) Nem. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslatok elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Senki nem jelentkezik.) Nincs.

Az együttes általános vitát lezárom, a határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Népköztársaság és a Lengyel Népköztársaság között a kettõs állampolgárságú személyek állampolgárságának rendezésérõl Budapesten, 1961. július 5-én aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló 1962. évi 4. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 217 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Népköztársaság és a Mongol Népköztársaság között a kettõs állampolgárság kérdéseinek rendezésérõl Ulánbátorban 1977. év augusztus hó 15. napján aláírt egyezmény kihirdetésérõl szóló 1978. évi 5. számú törvényerejû rendelet hatályon kívül helyezésérõl szóló törvényjavaslatot - természetesen a miniszter úr expozéjában elhangzott elírási hibák kijavításával. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 215 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

(19.40)

Kérdezem a képviselõcsoportokat, kívánnak-e élni háromperces felszólalási lehetõségükkel? (Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Cseh Köztársaság, a Lengyel Köztársaság, a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság közötti közép- európai szabadkereskedelmi megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést T/449. számon, a bizottsági ajánlásokat pedig T/449/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Soós Károly Attila államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage