Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Szabó Iván képviselõtársam azt mondja, hogy nincs válság, ha nincs válság, akkor mi magunk csinálunk. Én már említettem, megfogadtam szeptemberben, hogy nem foglalkozom az elõdökkel. De azért nagyon szeretném kérni, ha nagyritkán is, nézzenek már a tükörbe. (Taps a bal oldalon.) Azért - ne haragudjanak - úgy tenni most, akár 1995 márciusában vagy ahogy tették az elmúlt hónapokban, mintha semmi közük nem lett volna az elõzõ négy évhez, enyhén szólva azért ez nem semmi!? (Közbeszólások: És a negyvenhez? - Tõletek tanultuk!) Negyven és a plusz négy évhez, azért ez nem semmi.

(17.00)

Soroljuk, hogy mi mindent örököltünk önöktõl? Az agrárgazdaságtól kezdve mindent. (Közbeszólás a jobb oldalon: Vagyont.) Legyenek kedvesek, tényleg vegyék már számba a tényeket. (Dr. Kónya Imre: Mi vállaltuk.) Higgyék el. (Dr. Kónya Imre: Mi is vállaltuk.) Mi is vállaltuk, Kónya képviselõtársam. (Zaj a jobb oldalon.) Én nagyon szeretném kérni az együttmûködés jegyében, mert én azon vagyok, hogy fönntartsuk az együttmûködést, hogy fönntartsuk a hatpárti egyeztetést, hogy meg tudjunk állapodni alapvetõ dolgokban. Ettõl még lehetnek nagy ellentétek közöttünk, de ehhez visszafogottságot kérek, és nem azt, hogy hergeljék az indulatokat.

Igen, teljesen igaza van a fideszes képviselõ kisasszonynak, asszonynak - kisasszonynak, elnézést -, hogy ez a tegnap elfogadott csomag nem ajándék. Ez igaz, nem is annak szántuk. Ez olyan kényszerlépéseket jelent, amelyek elkerülhetetlenek. (Deutsch Tamás: Viccnek is kicsit durva lett volna! - Dr. Torgyán József: Itt a vörös szegfû helyett a gázszámlát szagolgathatnák.) Még a gázt is lehet, nemcsak a gázszámlát.

Azt szeretném ezzel kapcsolatban mondani: azért ennek a kormánynak abban is reális képet kellett kialakítani, hogy mit örökölt az elõzõ évekbõl. Az elmúlt nyolc hónap többek között ezzel is telt, hogy kialakítottuk a reális helyzetképet, amelynek alapján cselekedni kellett.

S még valamit: itt a munka, mint ahogy említettem, nem áll le. Folytatódik. És folytatódik mindazoknak... (Dr. Torgyán József: Ettõl félünk!)..., amit itt fölvetettek, további lépéseknek, intézkedéseknek a kidolgozása, melyek a gazdasági növekedést, a gazdaság rendbetételét célozzák. De folytatni fogjuk a párbeszédet is - normális, józan, az érvek meghallgatására hajlandó partnerekkel. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage