Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Mivel elõzetesen írásban senki nem jelezte szólási szándékát, kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni a tárgykörben. (Nincs jelentkezõ.) Jelzés nem érkezett.

Az elõterjesztéshez módosító javaslat sem érkezett, így részletes vitára nem kerül sor.

Az országgyûlési határozati javaslatok elfogadásáról döntünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban bárkinek észrevétele. (Nincs jelentkezõ.) Nincs.

Kérdezem Akar László pénzügyminisztériumi államtitkár urat, kíván-e a szavazás elõtt válaszolni valamire. (Akar László államtitkár: Nem.)

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. A határozathozatalok következnek.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Bolgár Köztársaság között a beruházások kölcsönös ösztönzésérõl és védelmérõl Budapesten 1994. június 8-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Orosz István jelzi, hogy nem mûködik a gépe, s kéri annak bekapcsolását.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 227 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérem Orosz István gépét bekapcsolni. Köszönöm.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Lengyel Köztársaság között a beruházások kölcsönös elõsegítésérõl és védelmérõl Budapesten 1992. szeptember 23-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Vietnami Szocialista Köztársaság között a beruházások elõmozdításáról és kölcsönös védelmérõl Budapesten 1994. augusztus 26-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 231 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

A Házszabály értelmében az országgyûlési határozati javaslat egészérõl történt szavazás után minden képviselõcsoport legfeljebb három percben indokolhatja a képviselõcsoport szavazatát. Kérdezem, kívánnak-e ezzel a felszólalási joggal élni. (Nincs jelentkezõ.) Mivel jelzés nem érkezett, visszatérünk az imént elhalasztott kérdésre.

Tehát soron következik a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról szóló 8/1995. február 22-i országgyûlési határozat módosításáról szóló határozati javaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést H/648. számon kapták kézhez.

Megadom a szót Gellért Kis Gábornak, az emberi jogi bizottság elnökének, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage