Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Tisztelt Képviselõ Úr! Tisztelt Országgyûlés! A jelentésben foglaltak kifejezik a kormány programjában megfogalmazottakat.

Elsõ kérdésére azt tudom mondani, azért is voltunk kénytelenek változtatni bizonyos dolgokon, elemeken, mert a helyzet is változott. Minden kormány így jár el, ha új kihívásokkal néz szembe. Ez az egyik.

A másik: nem igaz, hogy a kormány most elutasítaná akár a gyermeknevelés, a családok és egyebek támogatását, hanem korszerûsíti ezt a rendszert. Ezt ön is tudja. Például a gyermekgondozási díjjal kapcsolatban több éve megfogalmazott szakmai vélemény is, hogy ezen változtatni kell.

A harmadik: ami a nemzetközi hatásokat vagy a nemzetközi tájékoztatást illeti, két dolgot szeretnék mondani. Az egyik: kifejezetten jó visszhangja van - és nemcsak az üzleti körökben, nemcsak a partnerek körében, hanem szélesebb körûen is - annak az intézkedéscsomagnak, amelyet vasárnap megfogalmazott és elfogadott a kormány. A másik, hogy természetesen ezekrõl a változásokról mi tájékoztatni fogjuk a nemzetközi partnereket, megértést kérve és részletesen kifejtve indokainkat és tervezett lépéseinket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage