Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõtársam! Sajnos ebben az esetben nem értékesítésrõl, hanem egy csõdbe ment termelõszövetkezet felszámolásáról van szó, és a felszámolási eljárásról szóló 1993. évi LXXXI. számú törvény 4. § (3) bekezdése ebben az esetben a következõket írja: "A kárpótlás céljára elkülönített termõföld, a külön törvényben meghatározott földalap és a kárpótlási árverésre kijelölt és nem értékesített földterület, ha ennek a tagok és alkalmazottak tulajdonba adásáról a szövetkezet közgyûlése az eljárás kezdõ idõpontjáig nem határozott, illetve tulajdon bejegyzésére alkalmas okiratot nem állított ki." Tehát ebben az esetben a felszámolás alá került vagyonba ez beleszámít és értékesíthetõ.

Mi is megkerestük az érintett hivatalokat, amelyek közölték, hogy 1993. április 23-án indult a felszámolási eljárás, és a vagyonnevesítést 1992. március 16-án elvégezték. Ez a földalap kárpótlásra volt kijelölve, onnan visszamaradt, mert nem kelt el valamennyi; azonban a szövetkezet ezt nem nevesítette a felszámolási eljárás kezdetéig a tagjaira, illetve alkalmazottaira, ezért az eljárás megindításának és az értékesítésnek felszámolási eljárás keretén belül nem volt törvényes akadálya.

Egyebekben, ha az idõpontokkal vagy az okiratokkal kapcsolatban valakinek fenntartása vagy kételye van, akkor a felszámolást végzõ bíróságnál ezt bejelentheti. Kérem, hogy panaszosait errõl is szíveskedjen tájékoztatni. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage