Varga László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! A válaszát köszönöm, de én azt hiszem, éppen itt van a kérdésnek a magva: nekünk képviselõknek nincs annyi jogunk, mint amennyit valamikor az 1789-i francia kiáltványban a polgároknak adtak, hogy a közszolgálati intézményeket ellenõrizhetik. Mi nem tudunk betekinteni a "Székely és Somosi Kft."-nek a vállalkozásába, akik egyéni önkénnyel és gazdasági pazarlással magánvállalkozásnak vélik a televíziót.

Mi éppen azt kérnénk a miniszterelnök úrtól, s azért kértem akár az alkotmány alapján, akár egy miniszteri biztos személyében felügyeletet, hogy nem azokat kell elbocsátani, akik kitûnõ alkalmazottak, szakértõk - s ez a többsége a televíziónak -, hanem azokat, akik nem egy demokratikus légkört, nem egy derûs munkára alkalmas helyet, hanem egy munkatábori légkört teremtettek a televízióban.

Azt mondotta tegnap a miniszterelnök úr, hogy hites képet kell adni a hazai helyzetrõl. Egyetértek a miniszterelnök úrral, de hites képet csak hites személyek tudnak adni, s nem azok, akik ma a televízió élén állnak.

Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage