Szõllõsi Istvánné Tartalom Elõzõ Következõ

SZÖLLÕSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Valamennyiünk elõtt ismert, hogy 1994. december 27-én a parlament elfogadta az 1995. évre szóló költségvetést. Ebben a költségvetésben 9 milliárd forint jelenik meg ellentételezésként az energiaár-emelés kompenzálására. Igaz ugyan, hogy ez a 9 milliárd forint nem osztódik meg a költségvetési törvényben, de az Érdekegyeztetõ Tanács novemberi ülésén megállapodás született arról, hogy kétharmad-egyharmad arányban történjen meg ennek a pénznek a felosztása; kétharmad a lakosság, egyharmad az intézmények energiaár-emelésének ellentételezésére.

Azóta megérkezett a számla az intézményekbe, a pénz azonban nem. Most két lehetõség van. Az egyik, hogy az intézmények elfelejtik befizetni a számlát, és - jó szándékkal - az azt beszedõk eltekintenek ettõl; a másik, hogy nem tekintenek el, hanem kikapcsolják a fûtést, a világítást, ez esetben azonban súlyosan sérül az alapfeladatok ellátása.

Úgy gondolom, a sors kegyes volt hozzánk, enyhe telünk volt, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne érdeklõdnék szeretettel: mi a 3 milliárd forint sorsa.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage