Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Ez év február 3-án Nyíradonyban a MÁV legfelsõ vezetése összehívta Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye képviselõit, a két megye önkormányzatának vezetõit, valamint a környék polgármestereit, megvitatandó Szabolcs-Szatmár- Bereg megye, Hajdú-Bihar megye vasúti mellékszárnyainak jövõjét.

A MÁV szakemberei okos érveléssel, tisztességes tényekkel bizonyították azoknak a kényszerintézkedéseknek a szükségességét, amelyek szükségesek ahhoz, hogy életképes maradjon a MÁV. Egyetlen vonalszakasz, a 26 kilométeres Nyíradony-Nagykálló vonal jövõje kétséges. Ebben a térségben élnek olyan falvak lakói, mint Bököny, Balkány, Geszteréd, Szakoly, Abapuszta - köztudottan a honfoglalás óta; a geszterédi ásatások ezt jól bizonyítják.

Tisztelettel kérdezem miniszter urat, mivel a tanácskozáson felelõs politikai vezetõ nem vett részt, megmarad-e a nagykálló-nyíradonyi vasútvonal, avagy a kormány a vasárnapi titkos összeesküvéssel, melyekrõl óránként derülnek ki újabb tények, lappangtatja azt a titkot is, hogy ezt a vasútvonalat fölszámolják, avagy a megyében még több vasútvonalat is ez a sors fog érni a közeljövõben.

Várom miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage