Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Egy formai módosító javaslatról van szó, ugyanis amikor a mezõgazdasági bizottság átdolgozta a törvény szerkezetét és a határidõket módosította, akkor az egyik bekezdésnél elfelejtette ezt átvezetni, ami a földkiadó bizottságok megszûnésére, illetve továbbmûködésére vonatkozóan állapít meg határidõt; ez a földkijelölési határozat jogerõre emelkedésétõl számított egy év.

Errõl szól az én technikai jellegû módosításom; azt azonban megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy az alkotmányügyi bizottság nem tekinti sem a miniszter urat, sem engem kormánytagnak, illetve a kormány képviseletében eljáró személynek. Az elõterjesztõ ugyanis a Földmûvelésügyi Minisztérium volt, ebben az esetben Lakos László miniszter úr, és a kormány képviseletében õ járt el. (Zaj, közbeszólások a jobb oldalon.) Ezen ne nyissunk vitát; örülök, hogy parlamenti képviselõi mivoltomat nem vonták kétségbe, és így ez a technikai javaslat feltételezhetõen megszavazásra kerülhet.

Kérem, hogy mind a módosító indítványt, mind a törvény egészét szíveskedjen az Országgyûlés támogatni. Köszönöm. (Taps a bal oldalon. Zaj a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage