Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Frakcióvezetõ úr, az egyik megjegyzésére az az észrevételem, hogy a távol lévõ képviselõk magatartásának minõsítése nem ügyrendi kérdés. A Házszabály tartalmazza azt, hogy mi ilyenkor a teendõ. Én eljártam a Házszabály szerint, ez az én feladatom volt az adott helyzetben. Ez az egyik megjegyzésem.

A másik pedig, hogy a frakció részérõl a törvényjavaslat feletti szavazás tárgyában az indoklásnak akkor van helye, ha a zárószavazás is megtörténik. Itt még nemhogy a zárószavazás, hanem a módosító indítvány feletti szavazás sem történt meg, tehát most nincs mirõl véleményt kifejteni.

Tisztelt Országgyûlés! Ugyan korábban is jeleztem, hogy szünet következne, de egy jelzés érkezett, hogy Soós Károly Attila képviselõ úrnak és államtitkár úrnak, aki a kormányt a következõ két napirenden képviseli, sürgõsen, közügyekben külföldre kell utaznia, és ezért az a kérés, hogy folyamatosan még tárgyaljunk le szünet elõtt két törvényjavaslatot, melyben... (Folyamatos zaj. Közbeszólások.) - engedelmet, végigmondom, és utána, ha ügyrendi észrevétel van, meg fogom adni a szót. Figyelmet kérek! (Közben megérkezik a terembe Pál László ipari és kereskedelmi miniszter. - Derültség, zaj.) Értem - jó. (Taps.) Figyelmet kérek! Igen, észleltem, amit még az elõbb nem vettem észre, hogy idõközben megérkezett miniszter úr személyesen. (Derültség.)

Akkor szünetet rendelek el... (Derültség.)... 17 óra 30 percig.

(Szünet: 17.18-17.34 - Elnök: dr. Salamon László

Jegyzõ: dr. Kiss Róbert)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage