Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Ház! Én pedig félek attól, ha valaki nem a valóságnak megfelelõen szól a parlamentben... (Közbeszólás jobbról: Te nem szólsz úgy!)... és a határon túli magyar kisebbség nevében nyilatkozik. Számunkra mérvadó az, amit a szlovákiai magyar szervezetek vezetõi mondtak, hogy a kormány elérte az elérhetõ maximumot... (Rockenbauer Zoltán: Ez nem igaz!).., és minden azon múlik, hogy hogyan sikerül a továbbiakban ezeket realizálni.

(15.40)

Csak emlékeztetni szeretném Szabó Ivánt arra, hogy amikor õk voltak kormányon, és a magyar-ukrán alapszerzõdés elõtt állt az Országgyûlés és a kormány, akkor a kormány egyáltalán nem konzultált a határon túli magyarság szervezeteivel, és a szerzõdés elõzetesen nem került akkor a parlament külügyi bizottsága elé.

A mostani tárgyalások során a Határon Túli Magyarok Hivatala 17 alkalommal tárgyalt a szlovákiai pártok képviselõivel, a külügyi bizottság albizottsága pedig folyamatosan minden szövegtervezetet megkapott, és figyelemmel tudta kísérni. Jó lenne, hogyha igazat mondana mindenki! (Közbeszólások, taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage