Németh Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Ház! Elõször is a stílusról engedjenek meg néhány szót. (Közbeszólás a bal oldalon: Maga az MDF!) Szekeres Imre rövid kis fölszólalásában hisztériakeltésrõl, gyûlöletszításról, dühkitörésrõl, önleleplezõ szellemi kíntornáról és ilyesmirõl beszélt. Ez a hangnem meglepõ ebben a parlamentben, Szekeres Imre (Derültség a kormánykoalíció padsoraiban.), a Rajk-pernek a hangulatát idézi. (Gyér taps a Fidesz padsoraiban.)

Szeretném jelezni önnek, hogy az üvöltözés nem nyugtatja meg a határon túli magyarokat, nem nyugtatja meg ezt az országot sem, nem kedvez az ország nemzetközi megítélésének sem.

Másodszor: az az állítása, hogy a határon túli magyarok támogatnák az alapszerzõdést, nem felel meg a valóságnak. A határon túli magyarok nem támogatják az alapszerzõdést. Ami ezzel kapcsolatban az igazán fontos kérdés: Horn Gyula viszont megígérte nekik a Magyar Világszövetségének a közgyûlésén azt, hogy egyetértési joguk lesz az alapszerzõdéssel kapcsolatban; majd ettõl elhatárolta magát fokozatosan a kormány, a Külügyminisztérium, és megtagadta az egyetértési jogot a határon túli magyarság szervezeteitõl. Ez az igazi probléma. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage