Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Én a Szekeres Imre, illetve Petõ Iván által elmondott mondatokra szeretnék reagálni. Megvallom, úgy érzem, Szekeres Imre ma bal lábbal ébredt föl, és egy élõ hazugságvizsgáló berendezés szerepében tetszeleg itt a parlamentben, aki minden megszólalás kapcsán az igazat mond, nem mond igazat válaszokat tudja csak elmondani. Én azt gondolom, érdemes a további kiegyensúlyozott és nyugodt frakcióvezetõi munka érdekében ebbõl a morális ítélõszék szerepébõl leszállni a földre, és nem állandóan ezeket a minõsítõ megnyilatkozásokat elmondani a parlament elõtt, és ezekbõl összeállítani a véleményét.

Ráadásul azt gondolom, a tagadás és a cáfolat között van egy óriási különbség: a tagadás abból áll, hogy a másikra csak azt mondom, hogy õ nem mondott igazat. A cáfolat pedig érveket is próbál felhozni annak bizonyítására, hogy a másik fél valótlant állított. Ön itt nem próbált érveket elmondani, amely érveket pedig elmondott, azoknak korábban is és most, ebben a mai plenáris vitában is, elhangzott a cáfolatuk.

Petõ Iván azt mondta, milyen nagyszerû külpolitikai sikert ért el a magyar kormányzat, hisz a szlovák kormányt kormánypolitikával ellentétes nemzetközi egyezmény megkötésére sikerült rákényszerítenie. Én hadd emlékeztessem önt arra, hogy az elmúlt negyven évben különbözõ kommunista kormányok tényleges kormánypolitikájukkal ellentétes nemzetközi szerzõdéseket írtak alá, és ezzel elfogadtak különbözõ nemzetközi egyezményeket, amelyek az emberi jogok érvényesülését garantálták. Ennek ellenére ezekben a kommunista országokban a kormányzat gyakorlata nem az volt, hogy valóban tiszteletben tartotta volna ezeket a nemzetközi jogi egyezményeket. Én azt gondolom, Szlovákiával kapcsolatban is ilyen hatalmas külpolitikai sikert ért el a magyar kormányzat. Az a helyzet, hogy körülbelül annyi esély van a magyar kisebbség jogainak tiszteletben tartására, mint amennyi esély volt az elmúlt negyven évben a kommunista világban az emberi jogok tiszteletben tartására. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage