Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Magam is az államtitkár asszony által elõbb érintett, úgynevezett Bokros-programban, a 45 pontban fölsorolt megszorító intézkedések egyikével kapcsolatban szeretnék egy kérdést feltenni.

Mint tudjuk, a jelenlegi törvényi szabályozás és jogszabályi rendelkezések alapján az állam jelentõsen támogatja a gyermekeket nevelõ családok lakásépítését és lakásvásárlását, többek között vissza nem térítendõ, egy összegû állami támogatással, amelyet akkor vehetnek igénybe a gyermekeket nevelõk, ha 35 százalékkal rendelkeznek mint saját résszel. Ez a gyakorlatban annyit jelent például egy háromgyerekes család esetében, hogy 2 millió 200 ezer forint vissza nem térítendõ támogatásra jogosultak, ha minimum 1 millió forint saját résszel rendelkeznek.

Értesüléseink szerint a holnaputáni kormányülésre kerül beterjesztésre az az elképzelés, ami a 45 pont között talán a 25. pontban fölsorolt megszorítást tartalmazná.

(14.40)

Ennek az lenne a lényege, hogy ezt a támogatást is a személyenkénti havi 15 ezer forint jövedelemhatárhoz kötnék, ha jók az értesüléseink.

Kérdésem az, hogy valóban tervez-e a kormány a lakástámogatásoknál ilyen jellegû megszorítást, és ha igen, akkor mi ennek az oka.

Kíváncsian várom miniszter úr véleményét. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage