Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Magam is úgy gondoltam, hogy ezek az általános keretek tulajdonképpen lehetõvé teszik ezt a kormánydöntést - is! Hiszen a humán infrastruktúra, az államháztartási reform nyilván érinti ezt a területet; viszont a kormánydöntések - mi kiemeltük akkor is és most is ezeket az intézkedéseket, amelyeket most idõ hiányában nem akarok újból felsorolni -, mégis azt kell hogy mondjam, nem pusztán arányokat változtatnak meg! Hiszen ez jól hangzik, hogy a gazdagok és a szegények közt az arányt megváltoztassuk, de véleményem szerint sajnos a kormánycsomagban már nem errõl van szó, hanem a magyar középrétegek tagjaira rak terhet, akik gyermeket akarnak nevelni - nem a gyermeket nem nevelõ családokról van szó, hanem a nemzet jövõjét féltjük! Mert ha a magyar középosztály megrendül, nem lesz gyermekáldás, akkor nem lesz nemzeti jövõ! Mi úgy látjuk, a kormány ezt nem gondolta át eléggé. Ez az egyik gondolatom.

A másik pedig - hogy én is idézzek a miniszter úr 25 pontjából -: "A jelzett teendõk túlzás nélkül nemzeti programot alkotnak." Nemzeti programról van szó! "Ezért megoldásuk elõkészítése, az új intézmények szellemi elõképének megrajzolása, majd pedig megvalósításuk folyamán állandó párbeszédet kell folytatni minden mérvadó politikai erõvel és érdekcsoportosulással." S akkor itt jegyezném meg válaszomban, hogy ha már a családokat érintõen ilyen komoly intézkedésrõl van szó, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete lenne az az érdekcsoportosulás, amelynek a véleményét azért illett volna kikérni.

S mindezekre való tekintettel összesítve úgy gondolom, hogy meglepõ volt mégis a különbség, habár implicite bele lehet érteni, de nem tartalmazta elég konkrétan, ezért a válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage