Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóam jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Most soron következik a laboratóriumok, a tanusító, az ellenõrzõ szervezetek akkreditálásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/453. számon kapták kézhez képviselõtársaim. A bizottságok együttes ajánlását T/453/30. számon kapták kézhez.

Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságok elnökeit: a gazdasági, a környezetvédelmi, az európai integrációs bizottságokat, kívánnak-e elõadót állítani? Jelzés nem érkezett.

Tisztelt Országgyûlés! A törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Felhívom figyelmüket, hogy a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz, vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet szólni. Az Országgyûlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk.

Ennek megfelelõen indítványozom, hogy az ajánlás 1.-4. számú pontjait kapcsoljuk össze, amelyek az egyes fogalmak meghatározását és az alapelveket tartalmazzák. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Látható többség.

Kérdezem: kíván-e valaki szólni a négy módosító javaslathoz kapcsolódóan? Jelzés nem érkezett.

Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Indítványozom az ajánlás 5.-48. számú pontjai tárgyalásának összekapcsolását, mely a Nemzeti Akkreditáló Testületre vonatkozó szabályokat tartalmazza. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm. Látható többség.

Megadom a szót Sándorffy Ottó képviselõ úrnak, a Független Kisgazdapárt részérõl, aki elõzetesen írásban jelezte felszólalási szándékát e pontokkal kapcsolatosan.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage