Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN, mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Szeretnék száz százalékig csatlakozni Torgyán József képviselõ úrhoz. A Mûvelõdési és Közoktatási Minisztériumba naponta ezrével érkeznek levelek a tévénézõktõl, amelyek részint kétségbeesett, részint felháborodott hangnemben hiányolják a Független Kisgazdapárt szereplését a televízióban. Sajnos, a minisztériumnak kevés eszköze van ahhoz, hogy ez ügy érdekében tegyen. Talán a hatpárti médiaegyeztetésen kelljen bevenni a törvénybe, hogy a Független Kisgazdapártnak heti egy óra jár a közszolgálati tévé mindkét csatornáján.

Abban is tökéletesen egyetértek vele, hogy a tisztelt Házban megengedhetetlen a szemforgató kifejezés használata, míg ezzel szemben egy nemzetközi szerzõdést aláíró kormánnyal szemben a hazaáruló jelzõ teljesen helyénvaló és megengedett.

Végezetül pedig szeretném megköszönni Kónya Imre frakcióvezetõ-helyettes úrnak a figyelmeztetését a hatalmi arroganciára, amelyet nyilván komoly szakmai tapasztalatok alapján tett meg. (Taps, derültség a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage