Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Képviselõtársaim! Kérem, foglalják el helyüket.

Most az azonnali kérdések és válaszok órájára kerül sor. Az errõl szóló rendelkezések az új Házszabály 119. § (4) bekezdésében találhatók. A kérdés elmondására és a válaszadásra két-két perc áll rendelkezésre. A képviselõnek és a megkérdezettnek egyperces viszonválaszra van joga. Az utolsó szó joga a megkérdezettet illeti meg. Kérem képviselõtársaimat, az idõkereteket tartsák be.

Elsõként dr. Schamschula György képviselõtársunk, a Magyar Demokrata Fórum részérõl, kérdést kíván feltenni a miniszterelnöknek "Mibe kerül az országnak és ki felelõs azért, hogy a lakosság a devizabetét egy jelentõs részét kivonja a magyar bankrendszerbõl?" címmel.

Tájékoztatom az Országgyûlést, hogy a miniszterelnök úr a Házszabály 119. § (4) bekezdése alapján - halaszthatatlan közfeladata ellátása miatt - tájékoztatta az Országgyûlés elnökét, hogy válaszadásra maga helyett feljogosította Kuncze Gábor belügyminiszter urat.

Kérdezem dr. Schamschula György képviselõ urat, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, vagy a miniszterelnök úrtól személyesen kéri a választ. Ez utóbbi esetben a miniszterelnök úrnak legkésõbb a harmadik soron következõ azonnali kérdések órájában kell válaszolnia. Dr. Schamschula György?

Dr. SCHAMSCHULA GYÖRGY (MDF): Megtisztel a belügyminiszter úr is, ha válaszol a kérdésemre.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage