Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Nem láttam a CNN nevezett adását, noha megismételték többször is. Ez egyébként a CNN szokása, õk minden, velem készített interjút is több alkalommal, amikor nyilatkoztam, négyszer ismételtek meg. Tehát a CNN-nek ez a stílusa. Ez nem külön ennek az adásnak volt a specialitása.

Nem láttam a mûsort, mert ahogy visszaemlékszem, ellenzéki képviselõként lényegesen több idõm volt televíziót nézni, miniszterként erre nincs alkalmam.

Semmiképpen nem úgy válaszolunk, ahogy ezt például az elõzõ kormány tette, hogy ilyenkor mondjuk a sajtóattasé kioktatja, ahogy tette ezt a BBC-vel nem egyszer a londoni nagykövetség sajtóattaséja, a helyes és tárgyilagos újságírás szabályairól. Tehát nem így reagálunk rá. Mi következetes munkát végzünk e tekintetben a nemzetközi hírügynökség, a lapok felé, akiket rendszeresen tájékoztatunk a kormány törekvéseirõl, a kormány elképzeléseirõl, kisebbségi politikájáról.

(14.30)

Ugyanígy tájékoztatjuk szándékainkról Románia lakosságát is. Ez a kormány és ez a Külügyminisztérium most jelentet meg elõször - március 29-én, holnap lesz éppen a bemutatója - román nyelvû folyóiratot, a Hungarian Observernek egy román változatát is, amelynek a jövõ héten Bukarestben lesz a bemutatója. Tehát arra is figyelmet fordítunk, hogy ne csak a világ nagy hírügynökségei, hanem Románia népe is ismerje meg ennek a kormánynak a törekvéseit, szándékait. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage