Gáspár Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GÁSPÁR MIKLÓS (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! A Horn-Kuncze-kormány - az általa ígért gazdasági intézkedéseket megelõzõen - az egyik legelsõ intézkedéseként tartotta fontosnak feloszlatni a Nemzeti Tájékoztatási Hivatalt, amelynek feladata Magyarország reális bemutatása volt a külföld elõtt. Ha nem oszlatták volna fel e hivatalt, akkor talán nem fordulhatott volna elõ, hogy miniszter úr ne ismerje a CNN említett adását, hiszen úgy gondolom, a kormány tagjaitól - különösen a külügyminisztertõl és a kormányfõtõl - elvárható lenne, hogy egy sajtófigyelõ szolgálat révén ismerjék azokat a híreket, amelyek kirívóan rontják Magyarország hitelét a külföld elõtt.

Tervezi-e például a kormány, hogy a román propaganda ellensúlyozására olyan magyar tévéadást sugározzon a CNN hírtelevízió, amelyben az ismert marosvásárhelyi események a valóságnak megfelelõen vannak ábrázolva? Mindezek fényében valóban úgy látja-e a magyar kormányzat, hogy a két ország között az alapszerzõdésrõl folytatott tárgyalások a legjobb úton haladnak - amint ezt a párizsi stabilitási konferencia anyagához csatolt szándéknyilatkozat tartalmazza -, s hogy minden remény megvan arra, hogy a közeljövõben alá lehetne írni az alapszerzõdést?

Szerintem súlyos politikai, taktikai... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)... - rögtön befejezem, az utolsó mondat -... és kommunikációs hiba volt e szándéknyilatkozat aláírása, hiszen azt a látszatot keltette a külföld elõtt, hogy a román-magyar alapszerzõdés tárgyalásai a legnagyobb rendben haladnak elõre. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage