Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Kedves Miniszter Asszony! Amióta a világ világ, és a pénzszûkében lévõ kormányok okos vagy buta megszorító intézkedéseket tesznek, a politikai ellenzék az intézmények mûködõképességének megszüntével riogat. Mivel a kását soha nem eszik olyan forrón, mint ahogy fõzik, ezek a riadalmak többnyire elenyésznek. Így volt ez a múltban több alkalommal is.

Most azonban egy olyan eset kapcsán fordulok önhöz, amikor a mûködési zavar már bekövetkezett. A sajtóból megtudtuk, hogy a Fõvárosi Munkaügyi Központ számítástechnikai részlege, amely számfejti a fõvárosi munkanélküliek járadékait, márciusban úgy mûködött, hogy a címzettek mintegy 10 százaléka nem kapta meg azt a bevételi forrást, amely sok esetben egyedüli jövedelmük.

Konkrét kérdéseim:

Megfelel-e a valóságnak, hogy a csekkek és a feladójegyzék egybevetésének hiánya miatt nem észlelték a számítógépes rendszer hibáját?

Ha igen, ennek rendszerszervezési oka volt vagy egyszeri személyi mulasztás történt?

Sikerült-e azóta megküldeni az érintetteknek a járadékot?

Végezetül: hogyan fogja ezek után érinteni a munkaügyi központokat a kormány tervezett megszorító intézkedéscsomagja, a 15 százalékos létszámleépítés? A napi munka igáját túlterhelten húzó munkatársak nem fognak- e ezek hatására képletesen szólva és idézõjelben: "megbokrosodni"? (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage