Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. A pénzügyminiszter úr eljuttatta valamennyi képviselõhöz, így hozzám is a válaszát - a parlamenttõl kapott harmincnapos határidõ utolsó napján. Én a mai nappal eljuttattam válaszomat, hogy miért nem tudom elfogadni azt az érvelést, amit pénzügyminiszter úr ebben a levélben leírt. Válaszom öt pontból áll, valamennyi képviselõ olvashatja.

Azt gondolom, hogy ezek mellett a tárgyi pontok mellett sokkal fontosabb szempontra kell fölhívni a figyelmet. Bokros Lajos, amikor pénzügyminiszterré nevezték ki és mi itt meghallgattuk az esküjét, számtalan nyilatkozatában fölhívta a figyelmet a korrupció elleni kíméletlen harcra. Azt hiszem, hogy ez a nyilatkozat joggal és okkal kérhetõ számon itt, ebben a konkrét ügyben, amikor a kormánypártok padsorait elfoglaló képviselõk írnak alá magánszemélyként egy kft. vagy egy rt. nevében több száz millió forintos szerzõdést azzal a kormánnyal, amelyet támogatnak.

Ez a szerzõdés közel félmilliárd forintos vagyoni támogatáshoz juttatja a Kommunista Ifjúsági Szövetség utódszervezetét, a DEMISZ-t, illetve az általuk birtokolt, általuk alapított rt.-t; miközben a második európai ifjúsági központ felépítése, budapesti kialakítása más módon is, az állami vagyon fokozottabb és jobb védelmével valósítható meg.

Még egyszer szeretnék emlékeztetni mindenkit arra, hogy a DEMISZ 1989-ben valamennyi vagyonát, ingatlanvagyonát és használati jogát felajánlotta ifjúságpolitikai célokra. Tessék, kérem, ezt most megtenni! Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

(15.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage