Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! A parlament Békesi László volt pénzügyminiszter úr javaslatára a rendszeres havi bevételen kívül 4 milliárd forintot szavazott meg a TV-nek az 1995-ös költségvetésben. Ennek célja az volt, hogy többek között az 1995-ös átalakítást és átállást is segítse, mert - folytatom a pénzügyminiszter úr érveit - csakis a létszámmal és a költségekkel való szigorú takarékosság, a kapacitások jobb kihasználása, a mûsoridõ lehetõségekhez és az új funkciókhoz igazítása, hatékony szervezeti intézkedések, általában tehát költségérzékeny mûködés és beruházás alapozhatják meg a televízió jövõbeli gazdaságos és színvonalas tevékenységét.

Most, amikor a Pénzügyminisztérium a társadalomra kivetette a földesúri kilencedet, a gyermekeknek járó családi pótlékot azon a jogcímen vonja meg, hogy ne kapjanak támogatást a gazdagok; most, amikor a kormányzat a nehézségekre hivatkozva tandíjat szándékozik fizettetni a létminimum szintje alatt élõ falusi diákokkal, joggal kérdezem:

Mit tett és mit szándékozik tenni a pénzügyi kormányzat azért, hogy a TV- ben dolgozók a törvényben biztosított köztisztviselõi, közalkalmazotti díjat kapják?

Mennyit utalt át a pénzügyi kormányzat eddig a 4 milliárdból, és hol tart jelenleg a TV átalakítása és átállása?

Várom államtitkár úr válaszát. (Taps az MDF padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage