Lakos László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAKOS LÁSZLÓ földmûvelésügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõtársam! A jelzálogjog ingatlan- nyilvántartásba történõ bejegyzése - részben külsõ befolyásra - sajnálatos módon nem mindenben a törvényi elõírásoknak megfelelõen történt. Erre tekintettel ügyészi óvásra indult meg a jelenleg is folyó bírósági per, amelynek gyorsítására államigazgatási úton nincs lehetõség.

A jelzálogjog törlésének - és ezzel a tulajdonosi változás végrehajtásának - leggyorsabb és legegyszerûbb módja a megegyezés lenne. Ezzel kapcsolatban a következõ helyzetrõl tudok beszámolni tisztelt képviselõtársaimnak:

Az OTP Bank Rt. nem vett részt az adóskonszolidációs eljárásban, ezért abban nem lehetett az ügyet rendezni. Az OTP Bank Rt. azóta elég olcsón faktorálta a hitelt az OTP Ingatlan Rt. részére - így már nem a bank, hanem annak leányvállalata a tulajdonos. Ez azonban az érintettek szempontjából nem nagy különbség.

Egyedi ügyrõl lévén szó, megegyezést kell elérni a pénzintézeti központ mint felszámoló és az említett OTP Ingatlan Rt. között. Az OTP Ingatlan Rt. azt a tájékoztatást adta, hogy levelezés és tárgyalás folyik a két intézmény között, és várhatóan rövidesen megegyezés születik. Ennek eredményeként két- három héten belül törlésre kerülhet az egyetemlegesen bejegyzett jelzálogjog. Bokros miniszter úrral együtt közremûködünk ennek elõsegítésében.

Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage