Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Államtitkár Úr! Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ellenzéki képviselõként nem nekem kell válaszolnom, de kormánypárti képviselõként sem vállaltam volna ilyen feladatokat korábban.

Egy dolgot én is tudok: minden gazdaság és minden társadalom küzd a deviancia egy mértékével, s amíg az elviselhetõ, rendõrségi ügyként kezelhetõ, addig nem izgatja a társadalmat. Csak hát Magyarországon, ha 20 százalékkal nõtt az export, akkor sajnos nyugodtan elmondhatjuk, hogy az elmúlt év során 40 százalékkal nõttek a hamisítványok a piacon. Most nem akarok tényeket felsorolni ezzel kapcsolatban.

Megértem, hogy ezek ellen a jelenségek ellen nagyon nehéz küzdeni, megértem, hogy egy ilyen átrendezõdõ korszakban, amikor az erkölcsi követelmények, a közfegyelem és a közbiztonság nagyon alacsony szintre szállt, nagyon keményen kell harcolni érte.

Tisztelettel várom, hogy megismerhessem azokat az intézkedéseket, amelyekrõl államtitkár úr szólt. Azzal a feltétellel fogadom most el a választ, hogy amikor megjelennek ezek a kormányrendeletek és megjelennek azok az intézkedések, amelyekrõl államtitkár úr szólt, s ezek nem kielégítõek, visszatérünk majd ezekre a kérdésekre. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage