Csizmár Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Három ok van, ami miatt a sürgõs tárgyalást kértük a törvénytervezet vitatása elõtt. Ez a három ok röviden a következõ:

Mind a Nemzeti Gyermek- és Ifúsági Alapítvány, mind pedig a Központi Ifjúsági Alap mûködése tekintetében elég sok a rendezetlenség. Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy mind a szervezetszerû nyilvános mûködés, mind a gazdálkodás tekintetében igen sok probléma halmozódott fel.

A második ok, hogy mindkét ügyben elég sok lejárt határidõ van már, ami alatt ezt a szabályozási munkát el kellett volna végezni.

A harmadik ok pedig az, hogy az Országgyûlés oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottsága március 1-jei és 22-ei ülésén, amikor a bizottság ezzel a két kérdéssel foglalkozott, szinte minden képviselõtársam, aki tagja a bizottságnak, elmondta, hogy e két ügyben sürgõs döntésre van szükség.

Hogy e három ok helytálló, azt talán alátámasztja az az eseménysor is, hogy az elmúlt hetekben a kormányzati intézkedések sora kezdõdött el. A kormány több illetékes tárcájával való együttmûködésben az elõterjesztõk készek arra, hogy amennyiben az Országgyûlés elé hasonló tárgykörben kormányzati elõterjesztés érkezik, akkor kapcsolt tárgyalásra kerüljön sor. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage