Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A honvédelmi miniszter úr indítványára - és figyelemmel a honvédelmi bizottság elnökének észrevételére is - a felvetett kérdés kivizsgálását a honvédelmi bizottságnak kiadom. Egyszersmind felkérem az alkotmányügyi bizottságot, hogy az alkotmány 19. § (3) bekezdése i) pontjának eseteit - a konkrét esetekre is kiterjedõen - vizsgálja meg, és foglaljon állást: mikor indokolt a kétharmados többségû határozathozatal, mikor nincs erre szükség.

(17.40)

Kérdezem miniszter urat, kíván-e az elõbb jelzett lehetõséggel élni. (Keleti György nemet int.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Az általános vitát lezárom. Határozathozatal következik.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a házbizottság állásfoglalása szerint a határozati javaslat elfogadásához az alkotmány 19. § (3) bekezdésének j) pontja alapján az országgyûlési képviselõk kétharmadának - azaz 258 képviselõnek - "igen" szavazata szükséges.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e "A Magyar Honvédség alegységei légvédelmirakéta-éleslövészetérõl a Lengyel Köztársaságban" címû országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 295 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett az országgyûlési határozatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Felhívom figyelmüket, hogy a Házszabály lehetõvé teszi a szavazatok megindoklását. Kérdezem, kíván-e valamelyik képviselõcsoport e jogával élni. (Nincs jelentkezõ.) Senki nem kívánt ezzel a lehetõséggel élni, így tehát továbbhaladunk.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik:

a Magyar Köztársaság és a Cseh Köztársaság között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Prágában, 1993. január 14-én aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat, valamint

a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Pozsonyban, 1993. január 15-én aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat, illetve

a Magyar Köztársaság és Malajzia között a beruházások elõsegítésérõl és védelmérõl Kuala Lumpurban, 1993. február 19-én aláírt megállapodás megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat, végül

a Magyar Köztársaság kormánya és Kanada kormánya között a beruházások ösztönzésérõl és kölcsönös védelmérõl Ottawában, 1991. október 3-án aláírt megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat együttes általános vitája és a határozathozatalok.

Az elõterjesztést H/631., H/632., H/635. és T/638. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Akar László államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage