Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök úr. Persze szívesebben kértem volna szót az elõbbi témakörrel kapcsolatban, hogy reagálhattam volna mindarra, amit Akar képviselõ úr (sic!) vagy akár mások is mondtak, de erre nincs jogi lehetõség. Ezért engedjék meg, hogy a sajtószabadság ügyében felmerült kérdéskörrel kapcsolatban kifejtsem a kisgazdapárt álláspontját, hogy valóban, ebben az országban távolabb kerültünk a sajtószabadságtól, mint voltunk akár a kommunizmus lebontásának utolsó idõszakában - és ezt a Független Kisgazdapárt végtelenül nehezményezi.

Ugyanakkor nem ezért kértem lehetõséget a felszólalásra, hanem annak a rendkívüli helyzetnek az elõállása miatt, ami most már kezd eluralkodni a Házban: olyan volt országgyûlési képviselõkrõl szónokolnak itt egyes képviselõtársaim, akiknek egyszerûen nincs módjuk viszonválasszal élni, mert ennek a Háznak már nem tagjai. Szeretném figyelmeztetni igen tisztelt képviselõtársaimat: nem etikus olyasvalakirõl szólni, akinek nincs lehetõsége arra válaszolni. Olyan személyt szólítsanak meg, akinek a válaszadás lehetõsége is megadatott!

Nem kívánok neveket említeni, de úgy gondolom, az etikai igény minden személlyel, minden párttal kapcsolatban egy szintre kellene hogy hozassék. Elfogadhatatlan dolog, hogy országgyûlési képviselõk itt rendszeresen távollévõre mondanak - igaz vagy igaztalan - ítéletet, ezért kérem, hogy a jövõben az ilyen magatartástól tartózkodjanak. Köszönöm szépen. (Taps a kisgazdapárt padsoraiban.)

(15.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage