Gellért Kis Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

GELLÉRT KIS GÁBOR, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke: Köszönöm szépen. Aligha jutott volna bárkinek eszébe itt, a Házban, hogy ma április 4-e van, és hogy ez valaha dátum volt ebben az országban, piros betûs ünnep, ahogy akkor nevezték, ha a frakcióvezetõ úr szóba nem hozza.

(9.30)

De ha már szóba hozta, hadd emlékeztessek arra, hogy 1944. március 19-én ezt az országot megszállták. Német csapatok szállták meg. A történelem máig nem vitatja azt a tényt, hogy az megszállás volt. Ennélfogva a megszállók kitakarítása ebbõl az országból felszabadulásnak minõsül - szándékainktól és a történetelemtõl függetlenül -, elismerve, hogy a felszabadítók egyszersmind megszállták az országot. A megszállás tényén ez nem változtat semmit. (Dr. Torgyán József: Egyik megszállás követte a másikat.)

Szeretném közölni, hogy a történelem nem itt, ezekben a sorokban dõl el - ezt már néhányszor elmondtam -, ez szakértõk dolga, hagyjuk ezt a szakértõknek. Szubjektív megjegyzéseket ugyan lehet tenni, de engedtessék meg, hogy helyre is igazítsuk, és próbáljuk meg a történelmet úgy kezelni, ahogy lezajlott - még április 4-én is. Köszönöm. (Taps. - Dr. Torgyán József: Minket objektíve szálltak meg, nem szubjektíve.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage