Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök úr, ma már olyan kellemes munkakapcsolatba kerültem Suchman Tamás miniszter úrral, hogy kár lenne ezt abbahagyni, úgyhogy elfogadom õt válaszadónak. (Derültség.)

Tehát tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Most, hogy a magyar adósságállomány meghaladta már a bruttó 30 milliárd USA- dollárt, különös jelentõsége kezd lenni annak, hogy vajon ténylegesen mennyi a belsõ tartalékunk. Általában belsõ tartalékként a pénzügyi kormányzat eddig 7 milliárd USA-dollárt jelölt meg, csakhogy a közelmúlt intézkedései, amikor az álomhármas: Horn Gyula, Bokros és Surányi- mármint ne haragudjon, nem bántani akarom õket, de én úgy fogalmazom ezt meg magamnak, hogy rémálmomban ne jöjjön elõ ez a hármas -, a tv nyilvánossága elõtt úgy nyilatkozott, hogy a magyar devizabetevõket semmiféle veszély nem fenyegeti, mert hiszen forintleértékelés nem lesz, semmi kedvezõtlen gazdasági intézkedés nem lesz, mégis jött a kedvezõtlen gazdasági intézkedés, a forintleértékelés, ennek következtében megrohanták az OTP-ket, vették ki a devizát. Kiderült, hogy a 7 milliárd mégsem 7 milliárd, mert legalább 2 milliárd lakossági betét, és állítólag összesen a 7-hez viszonyítva 5 milliárd pedig részben lakossági, részben külföldi betétekbõl tevõdik össze.

Kérdezem a miniszter urat, hogy végül is a tartós letétnél a három napnál további letétet is számolják-e már, és végül is mennyi a belsõ devizatartaléka országunknak? Várom a válaszát.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage