Lakos László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAKOS LÁSZLÓ földmûvelésügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Azt gondolom, hogy az akkori kormány ígéreteit azon a kormányon kellene számon kérni. A mi kormányunk felel a kormányprogramban megfogalmazottak végrehajtásáért a választók elõtt... (Dr. Torgyán József: Melyik programban?) E kormány programjának végrehajtásáért a választók elõtt, alkotmányos kötelezettségeinek teljesítéséért pedig mindannyiunk elõtt.

A miniszterelnök úr megbízásából kérdésére a következõt válaszolom:

Eleget kívánunk tenni alkotmányos kötelezettségeinknek, ezért a kormány megvizsgálta a kárpótlás végrehajtásának a helyzetét és az Alkotmánybíróság ezzel kapcsolatos döntéseit. Megállapította, hogy több törvényt, törvényhelyet és kormányrendeletet kell módosítani a kárpótlási törvények végrehajtása érdekében. Ezeknek a törvény- és rendeletmódosításoknak az elõkészítésével megbízta az illetékes tárcák vezetõit - az igazságügy-miniszter urat és engem -, akik e tervezeteket úgy kötelesek elõkészíteni, hogy azok legkésõbb a nyári szünet elõtt az Országgyûlés elé kerüljenek.

Tehát a kormány még ebben a félévben teljesíti a politikai elítéltekkel kapcsolatos kötelezettségeit, végsõ soron azonban az Országgyûlés dönt a törvénymódosításokról és azok végrehajtásának határidejérõl. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage